狼隊無心戀戰醒紅魔

2019-04-02 10:32:46 来源:网络

留力周日足總盃決賽
英超加開快車,周三凌晨重頭戲曼聯作客狼隊。曼聯早前被狼隊喺英足盃8強淘汰出局,不過此一時、彼一時,曼聯領隊蘇斯克查終獲正式合約,如今「紅魔」上下士氣正盛,最重要嘅係,狼隊周日要出戰英足盃4強,全副心機放晒嗰場比賽,肯定會留力,今晚送個順水人情畀蘇B做上任賀禮又何妨,曼聯讓半一上盤抵玩。

(Now 621周三凌晨2時45分直播 )

其實呢場波雙方目標都好明確,曼聯要爭前4,狼隊就聯賽冇嘢好爭,以佢哋今季投資,現時聯賽排第7絕對收貨,足總盃入4強就幾大都爭盃,爆冷捧盃就真係一大成就,所以今場英超,最重要係齊齊整整過完90分鐘,留力周日場盃賽盡砌。

曼聯宣布蘇斯克查「坐正」後,即一洗早前頹風,上場聯賽以2比1擊敗屈福特,「紅魔」現時同熱刺同得61分,領先阿仙奴及車路士1分,爭入前4仍未可鬆懈。贏屈福特嗰場拉舒福特同安東尼馬迪爾各建一功,2名射手入球數字達到10球,連同保羅普巴(11球)及盧卡古(12球),曼聯同時有4名球員入10球或以上,上次曼聯「多點開花」已經係1995至96年球季,當時係簡東拿、傑斯、高爾同史高斯。

蘇B領曼聯作客7戰6勝
蘇B輪換得宜,各人得到充份休息之餘,又有足夠上陣時間,球隊相處融洽,肯為佢搏命,所以唔需要擔心作客,單計聯賽,蘇斯克查領軍7場作客只曾不敵阿仙奴,其餘6場全勝,對住狼隊都唔怕。

狼隊今季遇強愈強,聯賽加盃賽11次鬥Big6共取得4勝4和3負,不過狼隊本周日要與屈福特於英足盃4強交鋒爭入決賽,為免增添傷兵或消耗過多,就算領隊紐奴唔採取輪換,落場球員亦難免有顧慮,上場聯賽便以0比2不敵護級分子般尼,今次面對急切搶分嘅曼聯,料凶多吉少。