智利磨刀霍霍等切瓜

2019-06-21 10:34:27 来源:网络

明早美洲國家盃C組次輪賽事,厄瓜多爾將會惡戰智利。厄瓜多爾出師不利首戰輸波,呢場仲有主力守將荷西昆特路停賽,形勢唔樂觀;相反爭取衞冕嘅智利繼續表現出美洲盃强隊本色,有望繼首勝之後再下一城,客W值博。

(Now650及Now E周六早上7時直播)

力爭美洲盃3連霸嘅智利,首輪以4比0大破日本,射手伊度亞度華加斯梅開二度,成功取代傳奇射手沙拉斯,以12球成為智利美洲盃史上入波最多嘅球員,過去一季喺曼聯表現低迷嘅王牌阿歷斯山齊士(A山),亦用1入球1助攻嘅出色表現,力證自己依然係世界級攻擊手,狀態明顯弗番唔少,為進一步靠今屆賽事翻身,「A山」呢仗肯定繼續搏盡搶攻。

厄瓜多爾質素輸一截
厄瓜多爾首戰全場處於被動,最終慘吞烏拉圭4蛋,仲有後衞荷西昆特路攞紅牌被逐,呢場冇份踢,令原本不穩嘅防線更加弱不禁風,加上隊中大部分球員喺美洲聯賽搵食,質素認真麻麻。睇番智利近年喺美洲盃踢到風生水起,近7場美洲盃法定時間取6勝1和,呢場乘勝追擊問題不大,客勝係不二之選。